Wie we zijn

Wij zijn Boerderijcampus!

Initiatiefnemer van Boerderijcampus Ellen Loohuis startte in 2003 samen met haar ouders Louis en Helene Derkman de eerste zorgboerderij, Erve Remerman in Denekamp. Ellen groeide op de boerderij op en voelt een grote liefde voor mens en dier. Met een achtergrond in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en ervaring in het geven van paardrijlessen voelde het opzetten van een zorgboerderij als een logische stap. Samen met haar man Eddy beheert Ellen inmiddels drie zorgbedrijven: Erve RemermanErve de Hooge Esch en Erve Meinders. Samen vormen deze drie bedrijven Boerderijcampus. Ellen: “Ons team van Boerderijcampus bestaat uit meer dan 60 betrokken en professionele medewerkers, 120 deelnemers en een heleboel enthousiaste vrijwilligers. Echt fantastisch hoe iedereen zich dagelijks inzet voor onze boerderijen, de dieren en de mensen.”

Lees hieronder meer over onze visie en over de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Onze visie

Ieder kind, ieder mens heeft behoefte aan een thuis. Aan een omgeving waarin hij of zij weet dat hij er mag zijn. Iedereen wil toch ergens bij horen? Bij een groep waarin respect, begrip en liefde centraal staan? Boerderijcampus is zo’n plek. Hier krijg je de ruimte om jezelf te zijn en erachter te komen wat je kunt en graag doet. 

Je krijgt daar hulp bij van professionele maar bovenal betrokken begeleiders. Waar liggen jouw talenten? En waar heb je nog hulp bij nodig? Samen kijken we hoe we jouw waarde zichtbaar kunnen maken en uitbouwen. Dat doen we al werkende op onze zorgboerderijen. Je werkt actief mee om samen iets te creëren. Je verzorgt de dieren, maakt de leuke producten die we verkopen in de boerderijwinkel Werk in de winkel of helpt in de tuinderij of de huishouding. Iedereen is gelijk en niemand staat alleen.

Onze visie is gesteld op vijf pijlers

Kracht: Wat is jouw persoonlijke kracht? Samen zoeken we dat uit.

Ruimte: Door je vrij te voelen in een open ruimte maak je contact met elkaar.

Ontwikkeling: Ontdek welke stappen je kunt en durft te zetten om gelukkig te zijn.

Werken: Je werkt actief mee. Samen krijgen we het werk gedaan.

Waarde: Door jouw inzet speel je een rol van betekenis in je eigen omgeving.

Onze medewerkers

Visie op persoonlijke ontwikkeling medewerkers

Bij Boerderijcampus vinden we het belangrijk dat niet alleen onze bewoners en deelnemers zich kunnen ontwikkelen, maar ook ons personeel. Voor onze medewerkers hebben we een intensief ontwikkeltraject ingezet. 

 

Bewonersverhalen