1-op-1 Begeleiding

Stap voor stap naar een situatie werken waar kind en ouder zich prettig bij voelen.

1-op-1 begeleiding: hoe gaat dat in zijn werk? Wat betekent dat voor mijn kind en mijn rol als ouder? Voordat we hier goed antwoord op kunnen geven, is het belangrijk dat we eerst in gesprek gaan. Ieder kind of volwassene heeft namelijk een eigen persoonlijk ritme. Voor ons als zorgboerderij is dat een van de belangrijke uitgangspunten om tot een gebalanceerd en resultaatgericht zorgdoel te komen. 

Stap 1: de intake

Voordat we beginnen aan 1-op-1 begeleiding kijken we altijd eerst goed naar de situatie. Dat doen we tijdens een intake waar jullie als ouders bij aanwezig zijn. Samen nemen we dan de beperking of het gedragsprobleem door. Hoe gaat de begeleiding nu? Waar loop je tegenaan als ouder?  

Wat je kunt verwachten

Als we eenmaal een goed beeld hebben van de situatie maken we een zorgplan. Dit kan gaan om intensieve 1-op-1 begeleiding waar we vanaf nul beginnen tot aan specifieke, resultaatgerichte doelen die de weg naar een zelfstandig leven vergemakkelijken of zelfs versnellen. De meerwaarde van 1-op-1 begeleiding ten opzichte van groepsbegeleiding is dat het de kans op terugval verkleint.   

Financiering en aanmeldprocedure

Om goed van start te gaan, zijn de financiering en aanmeldprocedure belangrijke stappen in het proces daarnaartoe. We vinden het dan ook belangrijk dat je als ouders goed weet waar je aan toe bent.