Crisisopvang

Bij crisissituaties regelen we dezelfde dag nog opvang om de situatie te stabiliseren.

Het kan natuurlijk voorkomen dat de situatie thuis ineens - om wat voor reden dan ook - escaleert. Wat doe je dan als ouders? Crisisopvang kan in zo’n geval soms de enige oplossing zijn. Op dezelfde dag nog regelen we opvang. Indien nodig komen we bij je langs als de situatie daar om vraagt. Voor crisissituaties kun je het beste direct bellen met ons noodnummer: 06 309 534 72. 

Stap 1: de intake

Zodra de situatie bij ons is gestabiliseerd en jullie op adem zijn gekomen, komen we bij elkaar. Wat is er gebeurd? Wat was de aanleiding voor de eventuele escalatie of terugval? En hoe geven we invulling aan de komende dagen of weken? De meeste ouders komen vaak ook meer tot rust als duidelijk wordt wat de daadwerkelijke oorzaak was voor de crisissituatie.

Wat je kunt verwachten

Bij crisisopvang zorgen we er eerst voor dat de cliënt tot rust komt. Het doel is om zo snel mogelijk weer in het normale ritme van thuis, school en eventueel werk te komen. Observatie en diagnostiek zijn in deze eerste fase een belangrijke graadmeter. Vanuit daar werken we aan een terugkeer naar huis of een andere plek. In deze fase is het essentieel om resultaatgerichte doelen te stellen.  

Financiering en aanmeldprocedure

Om goed van start te gaan, zijn de financiering en aanmeldprocedure belangrijke stappen in het proces daarnaartoe. We vinden het dan ook belangrijk dat je als ouders goed weet waar je aan toe bent.