Leer-werkbegeleiding

Stap voor stap in groepsverband naar een situatie werken en leren waar cliënt en ouder zich prettig bij voelen.

Leer-werkbegeleiding: hoe gaat dat in zijn werk? Anders dan bij 1-op-1 begeleiding ligt de focus bij leer-werkbegeleiding meer op ‘leren werken’. Om die reden vindt leer-werkbegeleiding altijd plaats in groepsverband. Zo leert de cliënt meteen de vaardigheden om bijvoorbeeld samen te werken en wat daarin belangrijk is. 

Stap 1: de intake

Voordat we beginnen aan de leer-werkbegeleiding kijken we altijd eerst goed naar de situatie. Dat doen we tijdens een intake waar jullie als ouders bij aanwezig zijn. Samen nemen we dan de beperking of het gedragsprobleem door die belemmerend zijn in het werk. Wat zijn bijvoorbeeld situaties die belemmerend zijn om te functioneren op het werk? 

Wat je kunt verwachten

Als we eenmaal een goed beeld hebben van de situatie, maken we een resultaatgericht zorgplan. Dit kan gaan om begeleiding in een kleine groep of een grote groep, afhankelijk van de beperking of het gedragsprobleem. Daarin vinden we het altijd belangrijk om te weten wat de cliënt leuk vindt om te doen. Op die manier versnellen we het proces naar zichtbaar resultaat. Bovendien is deze manier van leren ook leuker voor de cliënt. 

Financiering en aanmeldprocedure

Om goed van start te gaan, zijn de financiering en aanmeldprocedure belangrijke stappen in het proces daarnaartoe. We vinden het dan ook belangrijk dat je als ouders goed weet waar je aan toe bent.